Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utileCentrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea ambasadei

Alertă de călătorie Barcelona

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei, aduce la cunoştinţa cetăţenilor moldoveni, care intenţionează să călătorească sau să tranziteze ţara dată prin Aeroportul El Prat din or. Barcelona, că din 4 august 2017 şi ulterior pe parcursul lunii, angajații pentru controlul de securitate (compania Eulen) ai Aeroportului respectiv din Barcelona încep o grevă parțială (între orele 5.30 - 6.30h, 10.30 - 11.30, 16.30- 17.30 si 18.30 -19.30) în zilele de vineri, duminică şi luni.

Potrivit conducerii companiei, de la mijlocul lunii august greva se va extinde pe tot parcursul zilei (24 ore) pentru o perioadă nedeterminată. Se presupune că, greva va perturba considerabil activitatea aeroportului El Prat. Riscurile pot fi: cozi mari în aeroport, rețineri sau suprapunere de zboruri, pierderea bagajelor.

Pornind de la faptul că suntem în deplină perioadă estivală, iar Spania, nemijlocit Barcelona, este o destinaţie turistică pentru cetăţenii moldoveni, Ambasada recomandă cetăţenilor noştri să ia în considerare informaţia în cauză, întru evitarea unor eventuale inconveniențe.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii Republicii Moldova se pot adresa la Centrul de Apel al MAEIE la nr de tel.: +373 22 788 722 sau la Ambasada Republicii Moldova din Regatul Spaniei la tel. de urgenţă: + 34 664 598 545.