Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile
Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

COMUNICAT

dna Violeta Agrici, Ambasador al Republcii Moldova în Spania;
dl Mighuel Angel Ravilla, Președintele Guvernului Cantabriei

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, dna Violeta Agrici, a vizitat la 2 noiembrie 2017 Comunitatea Autonomă Cantabria cu scopul stabilirii contactelor cu autoritățile regionale, în vederea identificării domeniilor de cooperare de interes comun. Cu acest prilej au avut loc întrevederi cu Președintele Guvernului Cantabriei, dl Mighuel Angel Ravilla, cu Președinta Parlamentului, dna Maria Dolores Gorostiaga, Primărița orașului Santander, dna Gema Igual și Președintele Camerei de Comerț, dl Modesto Pineiro.

Oficialii Cantabriei, precum și Primărița Santander-ului, s-au arătat deschiși pentru inițierea unei cooperări bilaterale regionale cu Republica Moldova, împărtășirii bogatei lor experiențe în domeniul administrării publice descentralizate, gestionării fondurilor sectorului social, de sănătate, etc. În acest context, autoritățile cantabrice și-au exprimat disponibilitatea de a primi la Santander o delegație formată din reprezentanții administrației publice locale de toate nivelurile din Republica Moldova.

Dialogul cu Președintele Camerei de Comerț a Cantabriei a vizat perspectiva stabilirii direcțiilor concrete de conlucrare în materie economică cu omologii din Republica Moldova, precum și organizarea unei reuniuni bilaterale comune ale antreprenorilor din Republica Moldova și Cantabria.

În cadrul vizitei, dna Violeta Agrici s-a întâlnit cu membrii comunității moldovenilor, cărora le-a oferit răspunsuri la întrebările de interes ale acestora, în special în materie consulară. Cetățenii s-au referit la integrarea lor în societatea spaniolă, la problemele cu care se confruntă și la evenimentele pe care le organizează în comun cu Asociația moldovenilor din Cantabria. Conform datelor statistice oficiale, în această Comunitate Autonomă a Spaniei sunt stabiliți cca 2400 cetățeni ai Republicii Moldova, care își desfășoară activitatea în diverse domenii: servicii, construcție, transport.

Galerie foto