Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile

Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Mărțișor de acasă la Barcelona

La data de 25 martie 2018, la Barcelona, a avut loc un eveniment dedicat sărbătorii Mărțișorului, simbol inclus de UNESCO în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Concertul extraordinar al irepetabilei Trupe Alex Calancea Band, organizat în cadrul Programului Guvernamental „Mărțișor de Acasă - 2018”, cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Spania și Consulatul Onorific al Republicii Moldova a adunat circa 300 persoane și a constituit un bun prilej pentru promovarea culturii și tradițiilor naționale în rândul concetățenilor Republicii Moldova stabiliți în Spania. Fiecare cetățean a primit câte un Mărțișor, iar copiii mai mici au recepționat Albinuțe.

La eveniment a fost prezentă și dna Valentina Buliga, deputat în Parlament, Președinte al Comisiei protecție socială, familie și sănătate, ceea ce a permis desfășurarea unui schimb de opinii despre procesele din Republica Moldova, programele de susținere pentru cei ce se întorc în Republica, reformele din educație și sănătate etc.