Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile
Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Întrevedere la Senatul spaniol

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, dna Violeta Agrici, a avut la data de 25 aprilie 2018 o întrevedere cu Jose Ignacio Landaluce Calleja, Președinte al Comisiei pentru afaceri externe a Senatului - Camera superioară a Parlamentului spaniol.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce vizează relațiile bilaterale dintre cele două state, în special, colaborarea pe filiera parlamentară și intensificarea schimbului de practici legislative la nivelul comisiilor de profil și al grupurilor parlamentare de prietenie.

Dna Ambasador l-a informat pe Președintele Comisiei despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova și ale Ambasadei în Regatul Spaniei, accentuând importanța realizării agendei europene a Republicii Moldova și implementarea reformelor de modernizare a țării. De asemenea, dna Violeta Agrici a remarcat bunele relaţii între cele două state şi, respectiv, potenţialul de dezvoltare a acestora în continuare. În mod special, Ambasadorul a apreciat colaborarea existentă la nivel parlamentar și a pledat pentru intensificarea acesteia, inclusiv prin efectuarea schimbului de vizite între instituțiile legislative ale celor două state, în contextul realizării transferului de experiență.

La rîndul său, dl dl Calleja și-a exprimat încrederea că relațiile moldo-spaniole vor cunoaște în continuare o evoluție ascendentă, menționînd că intensificarea cooperării parlamentare pe dimensiunea comisiilor de specialitate și a grupurilor parlamentare de prietenie va contribui la eficientizarea schimbului de bune practici între cele două legislative.