Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile
Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Întrevederea cu Preşedintele Comisiei pentru sănătate şi servicii sociale a Cogresului spaniol

La data de 8 mai 2018, Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei a continuat șirul întrevederelor dedícate intensificării cooperării bilaterale moldo-spaniole pe dimensiunea parlamentară, reunindu-se cu dl Patxi Lopez Alvarez, Preşedinte al Comisiei pentru sănătate şi servicii sociale a Cogresului spaniol.

Doamna Ambasador a făcut o prezentare generală a agendei europene a Republicii Moldova și a reformelor care au loc în țara noastră în contextul implementării acesteia. În legătură cu aceasta, dna Ambasador a subliniat interesul Republicii Moldova fașă de practica spaniolă a reformei sistemului de sănătate publică, care este unul dintre cele mai bune la nivel european, având drept principale obiective de a garanta durabilitatea, a păstra calitatea sistemului de sănătate publică și a asigura întotdeauna dreptul cetățenilor de a-și proteja sănătatea lor și sănătatea publică, gratuit și universal.

Președintele Comisiei s-a arătat deschis față de solicitarea menționată, relevând că Spania cu plăcere își va împărtăți experiența sa în acest domeniu. Dl Alvarez a subliniat totdată faptul că, reforma sistemului de sănătate spaniol este rezultatul unei munci considerabile dintre guvernul central și comunitățile autonome și anume această conlucrare asigură viabilitatea Sistemului Național de Sănătate pentru cetățenii de astăzi și pentru generațiile viitoare.