Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

Linkuri utile


Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Prezentare de vinuri și a turismului enologic a Republicii Moldova la Madrid

La data de 5 iulie 2018, în sediul Centrului Riojan din Madrid, Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei în colaborare cu Organizația Mondială a Turismului (OMT) a organizat un eveniment de anvergură destinat promovării vinurilor moldovenești și turismului vinicol din țara noastră, în cadrul căruia a fost prezentă și lansată oficial invitația către cea de-a 3-a Conferință mondială în domeniul turismului enologic, care se va desfășura în Republica Moldova, în perioada 6-7 septembrie 2018. La eveniment au fost prezenți peste 35 de ambasadori acreditați la Madrid, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai autorităților spaniole de diferit nivel, ai OMT și peste 40 de reprezentanți ai mass-mediei spaniole, în mare parte specializată în domeniul enologic.

Ambasadorul Republicii Moldova, dna Violeta Agrici a vorbit despre importanța industriei vinicole pentru Republica Moldova, oferind publicului o incursiune informativă în specificul producției naționale vinicole, precum și al destinațiilor turismului vinicol - renumitele beciuri Cricova și Mileștii Mici. La fel, a fost lansată oficial invitația la cea de-a 3-a Conferință mondială în domeniul truismului enologic, care se va desfășura în Republica Moldova în septembrie 2018. Secretarul General al OMT, dl Zurab Pololikashvili a menționat că evenimentul este unul din cele mai relevante din industria turistica mondială și istorică pentru Republica Moldova și cu siguranță va servi la promovarea la un alt nivel a țării noastre pe plan internațional.

Pentru a consolida argumentele privind oportunitatea vizitării Republicii Moldova și participării la Conferința din septembrie 2018, dl Stanislav Rusu, responsabil de domeniul turismului din cadrul Agenției de Investiții, Ministerul Economiei și Industriei a făcut o prezentare despre 12 curiozități în domeniul vinului și a turismului vinicol din Republica Moldova.

Totodată, la eveniment, Președintele Asociației El Mundo Diplomatico, Ambasadorul George Massaad a înmânat dnei Ambasador Violeta Agrici o diplomă de onoare în semn de apreciere față de activitatea depusă la promovarea Republicii Moldova în Regatul Spaniei. Acest merit aparține întregii echipe a Ambasadei moldovenești din Madrid.

În cadrul evenimentului au fost degustate vinurile oferite de companiile Combinatul de vinuri de calitate ”Mileștii Mici”, Combinatul de vinuri ”Cricova” S.A. și Asconi Winery. Vinurile moldovenești au fost o descoperire mult apreciată de cei prezenți la eveniment!