Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile

Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Discuții pe marginea proiectului de acord în domeniul securității sociale

La data de 27 august 2018, Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, dna Violeta Agrici a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat pentru Securitate Socială al Regatului Spaniei, dl Octavio Granado Martinez pentru a aborda situația proiectului de Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Spaniei privind securitatea socială, pendinte pe agenda bilaterală a relațiilor moldo-spaniole de ceva timp.

Părțile au purtat un schimb de opinii pe marginea sistemelor de securitate socială din ambele state și au subliniat importanța acordurilor în domeniul protecției sociale pentru cetățenii străini care muncesc într-un alt stat. Fiind aduse argumentele care explică includerea acestui subiect printre prioritățile diplomației Republicii Moldova în raport cu Regatul Spaniei, partea spaniolă a dat dovadă de deschidere și a acceptat de a reveni la procesul de negocieri pe marginea proiectului acordului în cauză.

În acest context, întrevederea a puctat acțiuni viitoare concrete necesare a fi întrepinse de fiecare parte pentru a avansa în acest proces.