Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile

Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Impuls pentru intensificarea cooperării cu Garda Civilă a Regatului Spaniei

În contextul aprofundării cooperării moldo-spaniole în domeniul afacerilor interne, Ambasadorul Republicii Moldova la Madrid, dna Violeta Agrici s-a reunit cu Directorul General al Gărzii Civile al Regatului Spaniei, dl Felix Vicente Azon.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea dintre ministerele de interne ale ambelor state, cu accent pe intensificarea colaborării pe linia trupelor de interne: Departamentul Trupelor de Carabinieri al Republicii Moldova și Garda Civilă a Regatului Spaniei.

Interlocutorii au făcut o prezentare generală a instituțiilor din statele proprii și au constatat o sintonie perfectă a competențelor, ceea ce a permis Ambasadorului de a înainta interesul părții moldave față de un parteneriat de colaborare dintre Departamentul Trupelor de Carabinieri și Garda Civilă. În acest sens, Violeta Agrici a propus de a baza inițial acest parteneriat pe schimb de experiență, informații și cele mai bune practici în domeniul asigurării, menținerii și restabilirii ordinii publice, la fel pe schimb de tehnici, inclusiv operative în vederea gestionării situațiilor specifice de ordine publică.

Directorul General a manifestat disponibilitate și interes față de propunerea formulată, exprimând deschidere de a împărtăși din bogata experiență de care dispune Garda Civilă spaniolă, inclusiv la capitolul cooperării cu alte state. Drept urmare, ambele părți au punctat acțiunile concrete ce urmează a fi întreprinse de fiecare pentru a consolida și diversifica relațiile bilaterale în domeniul vizat.