Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile

Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Vizită la Comisia Electorală Centrală a Spaniei

În contextul dezvoltării cooperării multidimensionale moldo-spaniole, Ambasadorul Republicii Moldova la Madrid, dna Violeta Agrici, însoțită de dna Stela Volontir, Consilier, a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei Electorale Centrale a Regatului Spaniei, dl Segundo Mendez Perez și dl Ignacio Gutierrez Cassillas, Șeful departamentului de consiliere al Comisiei. Vizita a avut scopul identificării posibilităților de cooperare pe linie bilaterală, în vederea preluării bunelor practici ale Regatului Spaniei în materie electorală de către țara noastră.

În prima parte a discuțiilor, ambii interlocutori au făcut o trecere în revistă a caracteristicilor sistemelor electorale și a priorităților activității organelor electorale centrale din perspectiva pregătirii către scrutinele viitoare. La fel, au fost purtate discuții pe marginea cadrului juridic electoral, ce reprezintă acea platformă solidă, care stabilește toate mecanismele și procedeele pentru ca cetățenii unui stat să-şi poată exercita nestingherit dreptul constituțional de a alege şi de a fi aleși.

La propunerea Ambasadorului Violeta Agrici, Președintele Comisiei Electorale Centrale spaniole a demonstrat deschidere pentru o cooperare cu omologii din Republica Moldova.

La fel, a exprimat disponibilitatea de a împărtăși bunele practici ale Spaniei, dar și de a contribui cu opinii la consolidarea cadrului normativ electoral a Republicii Moldova, la necesitate.