Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

Linkuri utile


Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Comunicat de presă

La 25 septembrie 2018, dna Violeta Agrici, Ambasador al Republicii Moldova în Spania, a avut o întrevedere cu dl Marcos Alonso Alonso, Director al Departamentului Afaceri Europene și G20 al Secretariatului General Afaceri Internaționale, UE, G20 și Securitate Globală al Guvernului Spaniei. În cadrul întâlnirii a fost abordat un spectru larg de subiecte, acestea referindu-se atât la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, în toată complexitatea lui, cât și la aspecte ale cooperării moldo-spaniole.

Directorul Marcos Alonso a reiterat sprijinul Spaniei față de procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și a menționat importanța perseverării în implementarea reformelor, ale căror rezultate concrete, vizibile pentru cetățeni, vor contribui la conștientizarea beneficiilor aderării la UE.

Subiectului cooperării moldo-spaniole i-a fost acordat o atenție aparte. A fost remarcată necesitatea impulsionării relațiilor bilaterale, constatată oportunitatea creșterii prezenței Spaniei în Republica Moldova, mai ales pe dimensiunea economică și investițională. Interlocutorii au coincis în privința revizuirii și consolidării imperative a unui cadru juridic bilateral îndreptat spre beneficiul atât a numeroșilor membri ai comunității moldovenilor din Spania, cît și a cetățenilor spanioli stabiliți eventual în Republica Moldova.