Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

Linkuri utile


Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Întrevederea cu Secretarul de Stat pentru infrastructură, transport și locuință a Spaniei

La data de 28 septembrie, Ambasadorul Republicii Moldova la Madrid, dna Violeta Agrici, a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat pentru Industrie, transport și locuință a Spaniei, dl Pedro Saura Garcia, în cadrul căreia au fost abordate aspecte ale unei posibile viitoare colaborări bilaterale în domeniul transporturilor dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei, în special a celui feroviar.

În acest context, discuțiile au fost axate pe elemente referitoare la politicile statale în domeniul infrastructurii feroviare ale ambelor state, celor de control, reglementare administrativă a acestui tip de transport, pe competențele operatorilor care asigură securitatea feroviară, construcția infrastructurii feroviare și prestarea serviciilor. Secretarul de Stat a relevat particularitățile și modalitățile prin care se asigură funcționalitatea diferitor sisteme tehnice ale rețelei feroviare spaniole pentru a asigura interoperabilitatea acestora.

Notă: Regatul Spaniei are o rețea feroviară de 15 301 km, cu diferite tipuri de ecartamente, dintre care iberic: 11.333 km, standard 2591 km, mixt – 1207 km și metric 1498 km. Pe teritoriul Spaniei sunt 1498 de stații feroviare și 39 de terminale de marfă.