Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Alegeri parlamentare și referendum consultativ din
24 februarie 2019

Linkuri utile


Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Întrevederea cu Secretarul de Stat pentru afaceri externe a Spaniei

Stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-spaniole, elemente ale impulsionării dialogului dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei şi consolidării cadrului juridic bilateral au servit subiecte de discuții în cadrul întrevederii Ambasadorului Republicii Moldova la Madrid, Violeta Agrici, cu Secretarul de Stat pentru afaceri externe, dl Fernando Martín Valenzuela Marzo, la data de 5 octombrie 2018.

În cadrul întrevederii a fost purtat un schimb de opinii pe marginea priorităților actuale ale Guvernului Republicii Moldova, rezultatelor reformelor operate și proiectele în desfășurare din țara noastră. La fel, a fost abordat stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-spaniole, părțile căzând de acord asupra necesității intensificării multilaterale a acestora.

Un subiect separat, discutat de dna Ambasador, s-a referit la relansarea cât mai curând a negocierilor pe marginea tratatului în domeniul securității sociale etc. Din perspectiva existenței unei comunități apreciabile de cetățeni ai Republicii Moldova pe teritoriul Regatului Spaniei, importanța acestui acord este inechivocă.

Totodată, interlocutorii și-au reiterat reciproc sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a Regatul Spaniei, respectiv.