Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

Linkuri utile

Privatization


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Activitatea Ambasadei

Instituirea Reprezentantei Permanente a Republicii Moldova pe lângă Organizați Mondială a Turismului

La 16 octombrie 2018 a avut loc acreditarea dnei Violeta Agrici, Ambasador al Republicii Moldova în Spania, în calitate de Reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Instituirea Reprezentanței permanente confirmă dorința Republicii Moldova de a consolida atât cooperarea cu această organizație și de a contribui la dezvoltarea turismului sustenabil, cât și de a fortifica poziția Republicii Moldova în cadrul OMT.

În timpul dialogului întreținut de Ambasadorul Violeta Agrici și Secretarul General Zurab Pololikashvili a fost efectuat un schimb de opinii vis-à-vis de stadiul actual al cooperării Republicii Moldova cu OMT, accentul fiind pus preponderent pe implementarea obiectivelor stabilite de Guvernul RM în vederea dezvoltării domeniul turistic din țara noastră. De asemenea, a fost menționat succesul Conferinței a III-a mondiale a OMT în domeniul turismului enologic, al cărei coorganizator și gazdă a fost Republica Moldova în zilele de 6 și 7 septembrie 2018, context în care, Șeful Misiunii a mulțumit OMT pentru cooperarea oferită Republicii Moldova în procesul de organizare. Întâlnirea Ambasadorului și Secretarului General a permis abordarea subiectelor de interes reciproc, printre acestea oportunitatea participării Republicii Moldova la unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului FITUR 2019, care are loc anual în luna ianuarie la Madrid, implementarea unor proiecte ale OMT, care să sprijine promovarea domeniului turismului în Republica Moldova, în acest cotext fiind reiterată dorința autorităților de la Chișinău de a beneficia de experiența și expertiza OMT în domeniul său de competență.

Întâlnirea Ambasadorului și Secretarului General a permis abordarea subiectelor de interes reciproc, printre acestea oportunitatea participării Republicii Moldova la unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului FITUR 2019, care are loc anual în luna ianuarie la Madrid, implementarea unor proiecte ale OMT, care să sprijine promovarea domeniului turismului în Republica Moldova, în acest cotext fiind reiterată dorința autorităților de la Chișinău de a beneficia de experiența și expertiza OMT în domeniul său de competență.

1975 este anul fondării OMT, actualmente sunt 158 de state membre. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din 2002.